Wandelarrangement Atlantic Toggle

TRAILS4FUN biedt individuele wandelvakanties in de prachtige en nog ongerepte omgeving van de Alentejo in Portugal. Onze arrangementen zijn geschikt voor wandelaars, vogelaars, liefhebbers van bloemen, cultuurminnaars, zonaanbidders en iedereen die houdt van authenticiteit en lekker eten. Een redelijke conditie is wel vereist.

We werken geheel op maat, met telkens drie vaste componenten: accommodatie, wandelroutes en transport. GPS of wandelgids optioneel. Uw reis kan op elke datum beginnen en elke gewenste duur hebben. Ook kunt u verschillende wandeltochten en activiteiten met elkaar combineren. Daarnaast verhuren wij prachtige vakantiehuizen en mountainbikes. Ook groepen kunnen bij ons terecht.

Deze wandelreis bestaat uit 5 prachtige wandelroutes door de ongerepte natuur en langs de ruige Atlantische oceaan, eventueel aan te vullen met een kleine wandelroute op de dag van aankomst.

Het gebied (Alentejo Litoral) waarbinnen de wandelingen van deze reis vallen wordt in het noorden begrensd door Sines, in het oosten door de rivier de Mira, in het westen door de Atlantische Oceaan en in het zuiden door de Algarve. Een enkele wandeling valt iets buiten dit gebied.

Wandelen in de Alentejo...is iedere keer weer een belevenis. De prachtige natuur en de grote verscheidenheid aan landschappen zorgen ervoor dat iedere wandeling weer anders is. Al wandelend kom je iedere keer weer voor verrassingen te staan: Een onverwacht schitterend uitzicht of een 'spannend obstakel' in de vorm van een riviertje dat van steen tot steen overgestoken moet worden.

De wandelroutes zijn uitstekend gemarkeerd en kunnen eenvoudig en zonder hulp individueel worden gelopen, maar met dit 5 daagse wandelarrangement kunt u ook kiezen een GPS mee te nemen of op pad te gaan met onze ervaren wandelgids.

U wordt elke dag van en naar het vertrek- en eindpunt gebracht. U overnacht in een mooi en rustig gelegen vrijstaand huis. Er is ook een zwembad aanwezig. Indien gewenst kunt u afwijken van het programma en mocht U een wandelroute willen inkorten dan is dat geen probleem.

In het menu onder: Wandelroutes » Dagtochten vind u alle gegevens over de afzonderlijke wandelingen zoals hieronder in het programma beschreven, waaronder een gedetailleerde kaart, GPS downloads en Google Earth bestanden.

Programma

Dag 1 - aankomst

Bij aankomst wordt u door ons verwelkomd en laten wij u kennis maken met de verschillende extra's die Monte Vale Pereiro te bieden heeft. In de avond kunt u kiezen: of u nuttigt in uw eigen huisje een door ons samengestelde maaltijd, of u dineert in Restaurant Passarinho in het dorp, op 6 km afstand. Optioneel kunt u, als u vroeg arriveert, nog een korte wandeling in de omgeving maken van circa 6 kilometer.

Dag 2 - 18km | Cercal - Porto Covo

Deze schitterende wandeling (onze favoriet) gaat door kurk-eikenbossen, langs een ravijn, over heuvels, door weilanden met geiten, varkens, koeien en u zult zeker ook schapen tegenkomen. Maar eerst geniet u van een heerlijk ontbijt en een Portugese Bica in het dorpje Cercal. Gedurende de wandeling zult u in de lucht vele van de meer dan honderd vogelsoorten ontwaren. Het laatste traject van deze wandeling voert langs de zandduinen naar het pittoreske vissersplaatsje Porto Covo. Bij Ilha do Pessegueiro kunt u even uitrusten in het restaurantje aan de zee. In Porto Covo halen wij u op en wordt u naar uw vakantiehuis gebracht.

Dag 3 - 20km | Porto Covo - V.N. de Milfontes

Na het ontbijt wordt u weer naar Porto Covo gebracht. Aldaar kunt u nog even van een kop koffie genieten. Deze wandeling gaat eerst naar Ilha do Pessegueiro, een klein eiland aan de westkust van Portugal. Hier kunt u in het restaurant wat nuttigen. U loopt over smalle paden, afwisselend door zandduinen, over het strand, langs hoge ruige kliffen met vrijwel altijd de Atlantische Oceaan als decor. Onderweg komt u ondermeer afgelegen strandjes tegen, die u uitnodigen tot het nemen van een verfrissemde duik of om gewoon even van de zon te genieten. Het laatste stuk is adembenemend, gaat langs hoge rotsen en kliffen, waarna u uiteindelijk arriveert in Vila Nova de Milfontes. Uiteraard verzorgen wij weer uw transfer naar het vakantiehuis, waar u kunt uitrusten en nagenieten van deze bijzonder wandeling.

Dag 4 - 15km | V.N. De Milfontes - Almograve

Na de indrukwekkende wandeling van de vorige dag, vandaag een iets kortere, maar zeker niet minder mooie wandeling. Dit geeft u de tijd om rustig van de omgeving te genieten. De wandeling voert over de rivier de Mira. Vanaf de indrukwekkende brug heeft u magnifieke vergezichten over de baai en het binnenland. Door invloeden van de zee en het zoete water van de rivier de Mira vind u hier een enorme diversiteit aan vogels en zoogdieren. Zeker in het broedseizooen zult u vele vogelsoorten waarnemen.

Dag 5 - 21km | Cercal - Saõ Luís

Vandaag vroeg opstaan voor de langste wandeling van deze wandelweek. Deze stevige, maar bijzonder mooie wandeling voert u van Cercal door de ruige natuur van de Alentejo naar Saõ Luís. Onderweg komt u ondermeer een prachtige waterval tegen (Rocha de Água d’Alte). Al wandelend door de bergen kunt u op enkele toppen de Atlantische oceaan zien. Zeker bij helder weer kunt u van adembenemende uitzichten genieten. Mocht het een warme dag worden, dan raden wij u aan de tocht om te keren en deze aan te vangen bij Saõ Luís. Op het einde van de route zit namelijk een stevige klim (329 meter hoogte) waar u ongetwijfeld zult aankomen in de middag, wanneer het qua temperatuur het warmst is.

Dag 6 - 18km | Vale Seco - Santiago do Cacém

De laatste wandeling van de week. Na het ontbijt wordt u naar Vale Seco gebracht. Hier begint de wandeling via de oude pelgrimsroute naar Santiago do Cacém. Onderweg komt u langs oude ruines (Convent of Nossa Senhora do Loreto) en opgravingen uit de Romeinse tijd (Miróbriga). In Santiago heeft u de mogelijkheid het oude, deels gerenoveerde kasteel te bezoeken. Ook hier weer prachtige vergezichten over de omgeving.

Dag 7 - Vertrek

Einde van deze indrukwekkende wandelreis. U heeft kennis gemaakt met één van de mooiste gebieden van Europa. De westkust van Portugal, de Alentejo. Indien gewenst, kunt u uw reis verlengen om deze prachtige omgeving verder te ontdekken of door te reizen naar een ander deel van Portugal.